+420 548 218 047 (Po-Pá 8:00-16:00)
Země doručení

Recenze: 8 TOP zahradních skleníků pro rok 2024

Pomýšlíte na koupi nového skleníku, ve kterém si vypěstujete zásobu čerstvého ovoce a zeleniny? Pokud se nechcete v nekonečné nabídce různých modelů skleníků na trhu utopit, čtěte dále. 🙋‍♂️ Připravili jsme pro vás seznam osmi nejlepších zahradních skleníků, a to včetně hodnocení od pěstitelů, kteří si již skleník pořídili. 

Co se v článku dozvíte? Klikněte na kapitolu a přečtěte si, co vás právě zajímá

Jak vytěžit z článku maximum: Pokud tápete, podle jakých kritérií nový skleník vybírat, ze všeho nejdříve si přečtěte odpovědi na pět důležitých otázek, které je nutné si položit, než si začnete vybírat konkrétní model skleníku.

Pokud už máte o parametrech svého nového zahradního skleníku jasno a hledáte nejlepší poměr kvality a ceny, stačí si zvolit některý z recenzovaných modelů skleníku v obsahu článku nad těmito řádky.

Klikněte na některý z podnadpisů a automaticky se přesunete k té části textu, která popisuje vlastnosti, výhody a praktické zkušenosti s konkrétním modelem skleníku.

5 zásadních otázek, které si položte před nákupem skleníku

Jak vybrat nejlepší skleník? U pěstírny, kterou chcete využívat dlouhá léta, je to zásadní otázka. Jaké faktory vzít v potaz, abyste zvýšili šance, že budete mít při nákupu šťastnou ruku?

1. Umístění skleníku. Ideální je postavit skleník do míst, na které většinu dne dopadají sluneční paprsky. Zavedená rada zní: postavte skleník na jižní světovou stranu.

Nemáte-i tuto možnost – ať už kvůli poloze zahrady, či jiným důvodům –, vyberte místo, na které během dne nejdéle svítí slunce a nebude příliš složité tam natáhnout kapkovou závlahu či donést vodu v konvích. Chcete-li mít skleník ihned u domu a nemáte prostoru nazbyt, skvělým řešením může být skleník ke zdi (detailněji níže).

2. Rozměry skleníku. Pro zahrádkáře, kteří jsou citelně omezeni volným prostorem, nebo naopak chtějí pěstovat ve velkém, budou stěžejní rozměry skleníku. K vybraným modelům skleníků lze dodatečně přikoupit i samostatné prodloužení konstrukce.

Z hlediska náročnosti montáže i celkových výdajů je však vždy výhodnější koupit větší skleník než jej později prodlužovat. Kromě délky je určující také šířka skleníku – širší modely umožňují pohodlnější pohyb uvnitř skleníku. Nejrozměrnější modely dokonce umožňují i průjezd s kolečkem nebo kompaktním zahradním traktorem.

3. Ocelová nebo hliníková konstrukce? Nejčastěji budete vybírat mezi těmito konstrukčními materiály. Jak se odlišují?

  • Hliníkové profily: nižší hmotnost profilů zajišťuje snazší montáž skleníku. Hliníkové profily lépe odolávají korozi a nepříznivému počasí. Je však méně stabilní a odolný například proti většímu zatížení.
  • Ocelové profily: jsou těžší, ale také odolnější a trvanlivější (riziko zkorodování se řeší vrstvou pozinku, která zajišťuje ocelovým profilům větší ochranu). Jsou ideální do náročnějších podmínek, např. do oblasti s horší povětrností nebo vydatným sněžením.

4. Sklo, nebo polykarbonát? Debaty, zda je lepší sklo nebo polykarbonát, nikdy nekončí. Jaké jsou hlavní (ne)výhody každého z materiálů?

  • Polykarbonát: je snazší na manipulaci a instalaci. Ze závěrů některých studí také vyplývá, že zajišťuje mnohem lepší tepelně-izolační vlastnosti, proto je vhodný i pro tropické rostliny. Oproti sklu však obecně nabízí o něco horší prostupnost světla. Při rozbití se polykarbonát na rozdíl od skleněné výplně netříští na ostré úlomky, což oceníte, pohybují-li se po zahradě děti nebo domácí mazlíčci.
  • Sklo: používá se po generace. Oproti polykarbonátu zajišťuje lepší světelnou prostupnost, ale o něco hůře tepelně izoluje. Pořizovací náklady jsou vyšší než u polykarbonátu, ale v běžných podmínkách vydrží desetiletí.

5. Dostupnost. S příchodem zahraničních hráčů na český trh je otázka včasného dodání důležitým faktorem. Nejspíš nechcete na svůj skleník čekat několik týdnů. Ověřte si, že je skleník u dodavatele skladem, a to ideálně přímo v České republice.

Kromě samotného dodání skleníku se zajímejte také o dostupnost příslušenství. Je možné ke zvolenému modelu skleníku dokoupit střešní okno nebo konstrukční díly pro vytvoření zadních dveří, díky kterým bude skleník průchozí? Promyslete, jak skleník využijete, a včas si tyto informace ověřte.

TIP: Existují i další faktory, které ovlivňují nákup nového skleníku. Které to jsou? Přečtěte si článek, jak vybrat skleník, ve kterém jsme problematiku rozebrali ještě více do hloubky.

Podle jakých kritérií jsme skleníky do recenze vybírali?

U každého recenzovaného skleníku najdete přehled základních parametrů, podle nichž jsme modely posuzovali.

Parametry při volbě skleníků byly následující:

  • Tvar skleníku: obloukový nebo sedlový
  • Materiál konstrukce: ocel, hliník nebo jekly
  • Materiál zasklení: sklo nebo polykarbonát
  • Výrobce (dodavatel):

Lanit Plast – jeden z největších dodavatelů skleníků v České republice. Dodává primárně polykarbonátové skleníky, stejně tak ale nabízí i kvalitní skleníky ze skla.

Gutta – přední německý dodavatel zahradních přístřešků a nářadí, který úspěšně působí i na českém trhu. Skleníky Gutta jsou mezi českými pěstiteli oblíbené pro svou kvalitu a cenu.

Vitavia – renomovaný anglický výrobce dodávající skleníky ze skla i z polykarbonátu.

  • Cenová kategorie:

Skleníky do 10 000 Kč – jedná se o většinou o základní modely vhodné pro nenáročné pěstitele s menším rozpočtem či omezeným prostorem na zahradě. Tyto skleníky jsou vhodné také pro zahradkáře-začátečníky, kteří si chtějí pěstování ve skleníku “vyzkoušet” při minimálních nákladech.

Skleníky do 20 000 Kč – jedná se o skleníky ve standardních rozměrech, které jsou dostačující pro většinu pěstitelů. Cenové rozmezí se liší v závislosti na rozměrech skleníku a kvalitě použitých materiálů.

Skleníky nad 20 000 Kč – jedná se o rozměrnější nebo vysoce kvalitní modely pro náročné pěstitele. Do této kategorie spadají v naší recenzi skleníky o šířce až 4 metry, do nichž pohodlně projedete s kolečkem nebo menším zahradním traktůrkem.

Podle ceny jsme recenzované modely seřadili. Které skleníky dosáhly na pomyslné vítězné příčky v naší recenzi?

Do užšího výběru se nakonec dostalo 8 modelů skleníku. Pojďme si je představit.

 Velká recenze skleníků (GEOmall)

1. Skleník Vitavia IDA 900: cenově i prostorově nenáročný model

Recenze polykarbonátového skleníku Vitavia IDA 900

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: sedlový
  2. Materiál konstrukce: hliník
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce (dodavatel): Vitavia
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Polykarbonátový skleník ke zdi s plochou pouhých 0,9 m² je ideální pro pěstitele, kteří dávají přednost minimalistickému řešení a skleníku přímo u domu.

Konstrukce je vyrobena z hliníkových profilů, díky kterým je i montáž skleníku poměrně jednoduchá. Není však uzpůsobena většímu zatížení: zejména v zimním období je potřeba skleník kontrolovat a větší nánosy sněhu včas ometat. Prémiový anglický polykarbonát je vybaven UV filtrem, který zajišťuje materiálu delší životnost a větší odolnost před klimatickými vlivy.

Skleník je nabízen s polykarbonátem o síle 4 a 6 mm, abyste v něm dokázali pěstovat běžné zeleninové odrůdy, ale například i citrusy a jiné teplomilné rostliny. Ke skleníku je možné zakoupit příslušenství, jako jsou regály nebo poličky, abyste co nejefektivnější využili každý milimetr volného místa.

Hodnocení majitele skleníku: “Skleník splnil naše očekávání. Za ty peníze kvalitní. Manželka do něj přesunula citrusy a ty zdárně vydržely i přes zimu. Co se týče montáže, doporučuji montovat ve dvou. I když je skleník menší, práce s materiálem jde ve dvou rozhodně líp."

Verdikt GEOmall: Skleník ke zdi modelové řady Vitavia IDA doceníte, pokud chcete mít svou pěstírnu (doslova) pár kroků od domu. Díky hliníkové konstrukce a prémiovému polykarbonátu je skleník odolný, ale zároveň minimálně náročný na údržbu.

Plánujete-li do skleníku postavit větší množství květináčů nebo si chcete ušetřit námahu, oceníte i možnost zakoupení příslušenství v podobě samostatných regálů a poliček. Pro nářadí, substrát a další vybavení se nemusíte shýbat lépe využijete každý kousek prostoru.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK VITAVIA IDA 900

2. Skleník Kyklop 2×3 m: velký pomocník do malých prostor

Recenze polykarbonátového skleníku Kyklop 2×3 m

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: obloukový
  2. Materiál konstrukce: ocel
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce (dodavatel): Lanit Plast
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Polykarbonátový skleník o ploše 6 m² představuje skvělé řešení pro zahradníky, kteří hledají odolný a kvalitní skleník pro pěstování zeleniny. Ocelová konstrukce je zhotovena z pozinkovaných profilů. Menší rozteč oblouků – 0,6 až 0,7 m – zajišťuje skleníku vysokou únosnost, a tím i větší stabilitu. Skleník je průchozí – dveře se nacházejí na přední i zadní straně konstrukce.

Skleník je opláštěn anglickým polykarbonátem Marlon, který patří mezi nejkvalitnější na trhu. I proto na něj výrobce poskytuje 10letou záruku. Polykarbonát je vybavený UV filtrem, který prodlužuje životnost materiálu a zabraňuje jeho křehnutí či ztrátě barvy.

Hodnocení majitele skleníku: “Odpovídající kvalita za dostupný peníz. Na zahradě moc místa nemáme, tak jsme hledali něco menšího, a podařilo se. Skleník máme třetím rokem a zatím stojí. Náročnější je montáž. Přizvěte si k ruce další 2–3 pomocníky a ideálně nestavte skleník v době, kdy ještě mrzne. Pár matiček nám z montáže zůstalo a dodnes nevíme, kam patří. Ale jinak si skleník chválíme.”

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Kyklop 2×3 m je vhodný pro zahradníky, kteří nemají místa nazbyt a hledají rozumný poměr kvality a ceny. Skleník je určen k celoročnímu používání. Montáž skleníku může být náročnější, proto si na ni vyhraďte nejlépe celý víkend a sestavujte skleník ve 2–3 osobách.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK KYKLOP 2×3 M

3. Skleník Vitavia Target 6200: premiant v kategorii “mini”

Recenze polykarbonátového skleníku Vitavia Target 6200

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: sedlový
  2. Materiál konstrukce: hliník
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce (dodavatel): Vitavia
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Anglický skleník Vitavia Target 6200 o ploše 6,2 m² je dalším z “minimalistických” modelů, který je ideální do menších zahrad.

Díky konstrukci z eloxovaných hliníkových profilů je skleník poměrně bytelný a odolný i proti nepříznivému počasí. Zároveň je stále poměrně lehký – celková hmotnost konstrukce včetně polykarbonátu je cca 55 kg –, a tím i méně náročný na manipulaci během montáže.

Skleník se dodává s opláštěním z polykarbonátu o síle 4 mm, který je ideální pro pěstování bylinek a zeleniny pro domácí spotřebu. Polykarbonátové desky obsahují silný UV filtr, který zajišťuje materiálu delší životnost a vyšší odolnost proti slunečnímu záření.

Skleník je dále vybaven dvěma střešními okny s manuálním otvíráním, které zajišťují lepší odvětrávání vnitřních prostor. Na konstrukci je možné přimontovat automatický otvírač, který lze dokoupit jako příslušenství. Tím si otvírání oken i péči o rostliny výrazně usnadníte.

Hodnocení majitele skleníku: “Pro menší zahradu je skleník super. Skleník je i přes svoji velikost poměrně stabilní a vypadá to, že něco vydrží. Po dvou sezónách zatím bez problému. Trochu komplikovanější návod na sestavení skleníku, ale ve více lidech se dá montáž zvládnout, i když nemontujete skleníky na zakázku. Za mě je určitě lepší vyhradit si na montáž aspoň jeden celý den, 2 osoby. Ale nebylo třeba nic extra předvrtávat, takže se to dá zvládnout i rychleji.”

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Vitavia Target 6200 si označení “premiant” dozajista zaslouží. Při rozměrech skleníku a použitému materiálu se jedná o obstojný model pro zahradníky, kteří si potrpí na kvalitu.

Vzhledem k odolné konstrukci a kvalitnímu polykarbonátu je skleník vhodný pro dlouhodobé užívání. Praktické příslušenství, které lze ke skleníku přikoupit, pomůže zefektivnit péči o rostliny a vytěžit z pěstování ve skleníku maximum.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK VITAVIA TARGET 6200

4. Skleník Gardentec Classic 4×3 m: oblíbená stálice ve "střední třídě"

Recenze polykarbonátového skleníku Gardentec Classic

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: obloukový
  2. Materiál konstrukce: ocel
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce (dodavatel): Gutta
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Skleník z polykarbonátu Gardentec Classic o rozměrech 4×3 m patří mezi nejpopulárnější modely ze sortimentu Gutta. Před časem si svou premiéru odbyl i v televizním pořadu.

Pro své technické parametry a příznivou cenu je populárním řešením pro zahradníky, kteří hledají stabilní a prostorný skleník pro pěstování bylin, ovoce či zeleniny.

Konstrukci tvoří žárově pozinkované ocelové profily, které zajišťují skleníku větší odolnost v náročnějších podmínkách. Stabilitu konstrukce zvyšují také postranní vzpěry, které jsou součástí základního balení. Předností skleníku je bezúdržbový základový profil, který obsahuje kotvy pro snadné zapuštění do země. Skleník tak nepotřebuje podezdívku.

Opláštění z polykarbonátu je možné vybírat ze dvou variant: o síle 4 mm nebo o síle 6 mm. Ve skleníku tak můžete vysadit běžnou zeleninu i teplomilnější rostliny. Součástí jsou také dvě čelní okna, které zabraňují přehřátí výsadby.

K tomuto modelu je možné dokoupit širokou škálu příslušenství, které vám zajistí maximální komfort při využívání skleníku: například střešní okno nebo spodní díl dveří, po jehož namontování skleník bude průchozí i v zadní části.

Hodnocení majitele skleníku: “Se skleníkem naprostá spokojenost, i po třech letech od montáže. Vybrali jsme ho, protože se líbil manželce a za tu cenu myslím, že to je skvělý kup. Po zakopání do země skleník stojí jako přibitý. Montáž nám zajišťoval externí tým, náročnost odborně neposoudím. Ale za dva dny bylo hotovo, a to včetně nařezání polykarbonátu. Zatím můžeme vřele doporučit😊"

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Gardentec Classic je ideální do nížin i vyšších nadmořských výšek (cca 500 m. n. m.). Robustní konstrukce je stabilní a dokáže odolat i zhoršeným povětrnostním podmínkám. Ve střední cenové kategorii se jedná o velmi zajímavý model, který ocení jak začínající, tak pokročilí zahradníci.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK GARDENTEC CLASSIC 4×3 M

5. Skleník Gardentec Standard 4×2,5 m: pro hory jako stvořený

Recenze polykarbonátového skleníku Gardnetec Standard

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: oblouk
  2. Materiál konstrukce: ocel
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce (dodavatel): Gutta
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Skleník Gardentec Standard ve tvaru lomeného oblouku a rozměrech 4×2 m překvapí svými technickými parametry, mezi kterými dominuje především stabilita. Proto je skleník skvělou volbou do větších nadmořských výšek nebo do oblastí se zhoršenou povětrností nebo častějšími sněhovými přeháňkami.

Konstrukce je vyrobena z pozinkovaných profilů o síle 1 mm. Základový profil je vybaven “T” kotvami, díky kterým je možné skleník jednoduše zapustit do země bez toho, aniž byste museli řešit podezdívku.

Opláštění skleníku tvoří polykarbonát o síle 4 mm (základní varianta, vhodná pro pěstování klasických odrůd) nebo 6 mm (PROFI varianta, odolnější při sestavení skleníku ve vyšších polohách nebo při vysazování teplomilných rostlin). Na polykarbonát výrobce poskytuje 10letou záruku proti poškození krupobitím.

Součástí skleníku je také střešní okno, které zabraňuje přehřátí rostlin v teplejším období. Počet přibalených střešních oken se odvíjí od rozměrů skleníku. Pro snazší otvírání a zavírání oken je možné dokoupit automatický otvírač, který se pohybuje v závislosti na okolní teplotě.

Hodnocení majitele skleníku: “Skleník pevný, stabilní, po zakopání do země se ani nepohne. Materiál je poctivý a vypadá kvalitně. Na montáž doporučuji si přivolat profesionály. Nám se synem trvala montáž dva dny, protože jsme se párkrát zasekli u montážního návodu. Ale nakonec jsme si poradili. Jinak jsme spokojeni.”

Verdikt GEOmall: Skleník Gardentec Standard je uzpůsobený pro umístění ve větších nadmořských výškách. Pokud hledáte skleník, který přečká i náročnější zimu, tento model pro vás bude tím pravým.

Důležité je dohlédnout, ať je skleník řádně smontován. Robustní konstrukce a kvalitní opláštění z polykarbonátu vám pak zajistí dobrou ochranu rostlin i v náročnějším období.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK GARDENTEC STADNARD 4×2,5 M

6. Skleník Lanit Plast DODO 3,3×4 m: oceňovaný šampion

Recenze polykarbonátového skleníku DODO 3,3×4 m

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: oblouk
  2. Materiál konstrukce: ocel
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce: Lanit Plast
  5. Cenová kategorie: skleníky do 20 000 Kč

Recenze skleníku: Polykarbonátový skleník Lanit Plast DODO o rozměrech 3,3×4 m patří mezi nejoblíbenější modely ve své kategorii. Dokládá i to skutečnost, že v roce 2022 byl na srovnávači Heuréka oceněn jako produkt roku.

Konstrukce skleníku je tvořena z jednoho kusu oceli. Přední a zadní stěny jsou svařeny, což zajišťuje skleníku vysokou pevnost a stabilitu. Jde o jeden z nejodolnějších a zároveň nesnáze smontovatelných modelů ve své kategorii.

Nosné oblouky jsou od sebe vzdáleny pouhých 67 cm, což zajišťuje skleníku větší stabilitu a odolnost při zhoršených povětrnostních podmínkách nebo při zatížení sněhem. Skleník je tak vhodný do nížin, ale i do vyšších nadmořských výšek.

Polykarbonát Marlon o síle 4 mm pochází z dílny renomovaného anglického výrobce Brett Martin. Na slunci nekřehne ani nežloutne a výrobce na něj navíc poskytuje i 10letou záruku.

Konstrukce je doplněna oknem v zadní stěně skleníku, které usnadňuje odvětrávání vnitřních prostor. Zároveň je uzpůsobena k zapuštění do země, nutně tedy nepotřebuje betonové základy (ve vyšších polohách však není toto řešení od věci – ochráníte tak skleník před nepříznivým počasím).

Hodnocení majitele skleníku: “Za nás se skleníkem naprostá spokojenost. Složení konstrukce zvládnete rychle. Pomocí tyček spojíte čela, pak přijdou oblouky a máte hotovo. Polykarbonátové desky je lepší montovat aspoň ve dvou. Za ty peníze si nemůžeme stěžovat. Skleník je stabilní a prostorný. Máme v něm papriky, několik druhů rajčat i okurky, aniž by se mezi sebou zelenina “bila” a pořád máme místo na další. S klidem doporučuji.”

Verdikt GEOmall: Skleník z polykarbonátu DODO 3,3×4 m potvrzuje svou pozici šampiona v kategorii mezi skleníky. V provedení se 4 mm polykarbonátem se jedná o velmi robustní a odolný skleník za příznivou cenu, který oceníte, pokud hledáte skleník vhodný i do vyšších nadmořských výšek.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK DODO 3,3×4 M

7. Skleník Lanit Plast Tiberus 3×4 m: model pro urostlé pěstitele

Recenze polykarbonátového skleníku Lanit Plast Tiberus

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: oblouk
  2. Materiál konstrukce: ocel
  3. Materiál zasklení: polykarbonát
  4. Výrobce: Lanit Plast
  5. Cenová kategorie: skleníky nad 20 000 Kč

Recenze skleníku: Polykarbonátový skleník o ploše 12 m² se pyšní hned několika přednostmi: kromě stabilní konstrukce a poměrně široké nabídky velikostí – vyjma recenzovaného modelu lze zakoupit i variantu o ploše 18, 24 a 30 m² – vyniká snadnou montáží a větší výškou. V nejvyšším bodě konstrukce má skleník 2 m, takže se do něj pohodlně vejdou i vyšší zahradníci.

Konstrukce skleníku je zhotovena ze žárově pozinkovaných ocelových profilů o síle 1 mm, což zajišťuje skleníku zvýšenou stabilitu a odolnost proti povětrnostním vlivům.

Polykarbonát dodávaný k tomuto modelu skleníku pochází od renomovaného anglického výrobce Brett Martin. Síla polykarbonátu je 6 mm – ve skleníku tak můžete pěstovat běžné odrůdy zeleniny, ale i exotické druhy rostlin, které jsou náročnější na teplotní podmínky.

Hodnocení majitele skleníku: “Skleník jsem si vybrala pro jeho prostornost a údajnou robustní konstrukci. Má očekávaná zatím do puntíku splňuje😊 Montáž (montovali naši kluci pod vedením manžela😊) byla dle jejich názoru poměrně snadná a během jednoho odpoledne měli hotovo. Nejstarší, který už má v pubertě skoro 190 cm, si navíc pochvaloval i výšku skleníku😊 Asi záleží, jaké máte očekávání, za sebe mohu tento model skleníku doporučit.”

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Lanit Plast Tiberus je vhodný pro pěstitele, kteří hledají prostornější model za příznivou cenu. Stabilní konstrukce a kvalitní polykarbonát od anglického výrobce zajišťuje skleníku dlouhou životnost, takže jej naplno využijete i v mnoha nadcházejících sezónách. Předností modelu je rovněž výška konstrukce, díky čemuž bude práce ve skleníku pohodlnější také pro vzrostlejší osoby.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK LANIT PLAST TIBERUS 3×4 M

8. Skleník Vitavia Uranus 6700: skleněný elegán k pěstění i odpočinku

Recenze skleníku ze skla Vitavia Uranus 6700

Základní parametry
  1. Tvar skleníku: sedlový
  2. Materiál konstrukce: hliník
  3. Materiál zasklení: sklo
  4. Výrobce: Vitavia
  5. Cenová kategorie: skleníky nad 20 000 Kč

Recenze skleníku: Skleník ze skla Vitavia Uranus o ploše 6,7 m ocení zahradníci, kteří dávají přednost klasickému zasklení před polykarbonátem. Nepřehlédnutelný je rovněž design skleníku. Díky tomu je tento model využitelný nejen jako prostor k pěstování rostlin, ale zároveň jako stylový venkovní přístřešek, ve kterém si odpočinete během teplého letního dne.

Konstrukce skleníku je tvořena z eloxovaných hliníkových profilů, které jsou prakticky bezúdržbové, stabilní, a při počáteční montáži nenáročné na manipulaci. Součástí balení je také několik střešních okének, které usnadňují odvětrávání skleníku. Prosklení je tvořeno z čirého kaleného skla o síle 3 mm. Tento druh skla zajišťuje výbornou prostupnost světla, takže rostlinám dopřejete dostatek slunečního svitu a zároveň je můžete obdivovat ze všech stran.

Kalené sklo má navíc tu výhodu, že se při rozbití netříští na ostré úlomky, o které se mohou poranit děti nebo čtyřnozí mazlíčci pobíhající po zahradě.

Hodnocení majitele skleníku: “Skleník jsme si vybrali, protože se nám už na fotce líbil a doma jsme odjakživa měli jenom skleník ze skla. Na montáž jsme si zavolali externí posily, pánové věděli, co dělají, všechno proběhlo hladce. Skleník vypadá bytelně a zatím plní všechna očekávání. Zatím nemáme výtek.”

Verdikt GEOmall: Skleník Vitavia Uranus inovativně kombinuje tradiční a moderní materiály, což z něj činí velmi zajímavý model za dostupnou cenu.

V případě poškození skleněné výplně se nemusíte obávat, že se vaše ratolesti poraní o střepy, jako v případě běžného skla. Díky elegantnímu vzhledu bude skleník praktickým i vkusným doplňkem ve vaší zahradě.

👉👉 PROHLÉDNU SI SKLENÍK VITAVIA URANUS 6700

A tím je naše recenze u konce.

Nyní už znáte kompletní osmici skleníků, který dosáhla v našem hodnocení na nejvyšší příčky. Jaký skleník se nejvíce zamlouvá vám?

Pokud jste se ještě nerozhodli, prohlédněte si další zahradní skleníky od osvědčených výrobců. Třeba právě mezi nimi objevíte model, který bude přesně odpovídat vašim představám.

Produkty uvedené v článku

Kategorie

Vaše dotazy

Náš profesionální personál Vám pomůže s výběrem a vysvětlí všechny způsoby a postupy použití nabízených výrobků.

Hotline Potřebujete poradit s výběrem zboží nebo objednávkou?
+420 548 218 047 info@geomall.cz V pracovních dnech od 8:00 do 16:00
Nebo si nechte občas od nás poslat pár zajímavostí e-mailem
Kliknutím na „Odebírat“ vyjadřujete souhlas se zpracováním e-mailu dle našich zásad zpracovaní osobních údajů.

Žádný dotaz nebyl nalezen. Zeptejte se jako první.

Potřebujete poradit? Nevíte, který produkt vybrat? Jakou variantu? Neztrácejte čas samostudiem informaci na internetu. Náš profesionální personál Vám pomůže s výběrem a vysvětlí všechny způsoby a postupy použití nabízených výrobků. Poslat dotaz

Blog

Jak rozeznat a vybrat plastové obrubníky?

Na trhu najdete celou nepřeberné množství neviditelných obrubníků, které se odlišují výrobním materiálem, kvalitou zpracování, způsobem použití a cenou. Jak rozhodnout, jaký obrubník bude nejlepší pro vaš irealizaci? Přečtěte si srovnání nejpopulárnějších modelů plastových ztracených obrubníků.

GEOmail (1/2024): O zahradě na jaře, výběru skleníku a boji s plevelem

Do čeho se pustit na zahradě během jarní sezóny? Které modely skleníků budou hitem v roce 2024? A patří (ne)tkané textilie do zahrady, nebo je lepší se jim obloukem vyhnout? Odpovědi najdete v prvním díle GEOmailu – čtvrtletníku určeného pěstitelům a kutilům, kteří hledají pravidelnou dávku inspirace pro svůj byt, dům a zahradu.

Jutové a kokosové geotextilie a jejich použití (aktualizováno)

Potřebujete ochránit svah proti erozi? Instalace protierozní rohože či sítě je skvělým řešením. O zpevňování povrchu svahů pomocí přírodních materiálů se dozvíte více v tomto článku.
Hotline Potřebujete poradit s výběrem zboží nebo objednávkou?
+420 548 218 047 info@geomall.cz V pracovních dnech od 8:00 do 16:00
Cookies pomáhají Vám i nám

My, GEOMAT s.r.o., oceníme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli zpříjemnit nakupování na našem webu, usnadnit Vám řadu kroků při nákupu a sami se mohli stále zlepšovat. Kliknutím na tlačítko „Ano, v pořádku“ souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce „Informace o cookies“.