+420 533 555 301 (Po-Pá 8:00-16:00)
Země doručení

Zahradnické substráty

Zahradní substráty pro pěstování vegetace

Pěstitelé jistě ocení pomocníky, kteří jim usnadní práci spojenou s pěstováním rostlin. Kokosový substrát se využívá pro hydroponické pěstování vegetace, jako hnojící směs na výživu půdy. Oproti běžným hnojícím směsím se skládá ze 100% biologického materiálu, který nepodléhá hnilobě.

Kokosový substrát v kombinaci se zeminovým substrátem zajišťuje správnou výživu rostlin a lepší provzdušnění půdy. Kromě toho zadržuje v půdě více vlhkosti, čímž napomáhá zavlažování vysazených rostlin.

Extenzivní střešní substrát je ideální při výsadbě extenzivní zelené střechy. Rostliny vysazované na povrchu vegetačních střech vyžadují větší množství minerálních látek, které běžné zahradní substráty neobsahují.

Extenzivní střešní substrát výborně váže živiny a vodu, a tím zajišťuje rostlinám optimální přísun potřebných látek a brání přemokření. Nabízený střešní substrát obsahuje živiny výhradně v přírodní formě. Nesesypává se z okrajů střech a díky nízké hmotnosti jej můžete použít i na střechách s menší únosností.

Zahradní substráty pro pěstování vegetace
Často kladené otázky
Je kokosový substrát určený do terárií?

Kokosový substrát můžete použít i do terárií s bezobratlými či jinými živočichy, pro které je tento druh substrátu vhodný.

Jsou kokosové bloky vhodné pro orchideje?

Kokosový substrát lze použít pro pěstování orchidejí a jiných druhů epifytických rostlin, které lze v kokosu pěstovat.

Hotline Potřebujete poradit s výběrem zboží nebo objednávkou?
+420 533 555 301 info@geomall.cz V pracovních dnech od 8:00 do 16:00
Cookies pomáhají Vám i nám

My, GEOMAT s.r.o., oceníme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli zpříjemnit nakupování na našem webu, usnadnit Vám řadu kroků při nákupu a sami se mohli stále zlepšovat. Kliknutím na tlačítko „Ano, v pořádku“ souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce „Informace o cookies“.